HOOP

Algaith Alsamuraii

Theaterzaal
Verteltheater € 12.50

HOOP

Begin 2017 liep Alghaith Alsamuraii, voor ons al snel Ray, voor het eerst Peeriscoop binnen met de vraag of hij vrijwilligerswerk kon doen. Hij sprak al aardig Nederlands en werd snel een graag geziene kracht achter de bar. In 2018 moest hij voor de zoveelste keer noodgedwongen verhuizen, maar we hielden contact. Hij wilde zijn verhaal graag vertellen en Fred Delfgaauw ontwikkelde voor hem een vertelconcept.
Op 27 september 2019 zal hij zijn eerste try-out spelen in het theater Peeriscoop.

Ray is 14 jaar als de oorlog in Irak uitbreekt. Zijn vader zegt: Pak alles wat noodzakelijk is. 
Ze vluchten naar Syrië. Zij zijn daar een paar jaar veilig maar moeten weer op de vlucht vanwege de komst van IS.  Weer pakt Ray alles wat noodzakelijk is. In Nederland verplaatst de IND hem als vluchteling zonder status in minder dan 4 jaar naar 8 verschillende locaties. In onzekere afwachting of er weer ingepakt moet worden. 

In het kader van de Talentontwikkeling binnen Productiehuis Peeriscoop kreeg deze bijzondere jongen de kans om onder regie van Fred Delfgaauw zijn verhaal te vertellen. Hij vertelt, in het Nederlands, over de vlucht, de oorlog, het geloof, zijn reis en het verlangen naar veiligheid. Maar vooral is zijn verhaal een ode aan de kracht van HOOP.