Klezmer en Klompen

The Klezmer Society

Theaterzaal
Muziek € 12.50
Bestellen

Klezmer en Klompen

Het klassiek opgeleide, gerenommeerde duo Bert Vos en Erica Roozendaal van The Klezmer Society,  speelt ‘Klezmer en Klompen’. Ze spelen nieuwe én traditionele klezmer muziek, afgewisseld met Oud-Nederlandse melodieën.

Het duo voelt zich thuis in de geheimzinnige wereld tussen klassieke muziek en wereldmuziek, tussen gecomponeerde en geïmproviseerde muziek in. Elke compositie vertelt een verhaal waarin blijdschap en verdriet elkaar afwisselen. Natuurlijk vertellen de musici de verhalen àchter de muziekstukken, bijvoorbeeld over de niet zo sjieke Oud-Hollandse term ‘Rapsack’ en over bijzondere Jiddische woorden, zoals 'Ibernitsn’.

Bert Vos studeerde in Rotterdam en Tel Aviv. Hij werd als enige Nederlander ooit aangenomen bij het International Youth Orchestra in Israel. Hij maakte deel uit van het Gertler String Quarterone en het Carel Kraayenhof Ensemble. Ook werkt hij met regelmaat samen met Shura Lipovsky.

Erica Roozendaal studeerde in Enschede, Rotterdam, Kopenhagen bij de beroemde docent James Crabb en daarna  in Oslo. Naast Volksmuziek speelt ze ook veel hedendaagse muziek. Onlangs kwam haar eerste solo-CD uit, genaamd Arquitecturas del silencio. Naast solist zijnde, is Erica onderdeel van The Klezmer Society en het trio Roadrunner.Deze voorstelling wordt twee keer gespeeld. Aanvang 15.00 en 17.00 uur. Voor de 1e voorstelling is onze foyer vanaf 14.00 uur geopend. Voor de 2e voorstelling ontvangen wij u vanaf 16.15 uur graag in de ULO (tegenover ons theater). Voor de 2e voorstelling zijn ook livestream tickets te koop, te bestellen via de tab Livestream Tickets
ENTREEPRIJS IS INCLUSIEF 1 CONSUMPTIE