All I want is Joni

Vera van der Poel

Theaterzaal
Muziek € 12.50

All I want is Joni

Joni Mitchell (1943) is misschien wel de belangrijkste vrouwelijke singer-songwriter die bekend werd vanaf de jaren 60 en al decennia lang voor steeds nieuwe generaties een belangrijk artiest is. Met haar poëtische teksten, geraffineerde melodieën en rijke harmonieën blijft ze elke keer verrassen. Vera van der Poel, zangeres, multi instrumentalist en componist, heeft 2 solo CD’s gemaakt: Time Versus Time (2012) en Love And Taboo (2017) en een fraaie mix gevonden tussen pop en jazz. Vera was eerder frontvrouw van bands als Mimezine, Voer en Beeswamp. Ze werkte samen met The Nits, Zapp String quartet, in theater en op vele jazz-en poppodia in binnen -en buitenland. Ze leent haar stem ook aan radio/TV commercials en is te horen als gast op talloze albums.

Volgens de ‘kenners’ hebben Vera’s stem en eigen liedjes soms raakvlakken met de Canadese ster en kan zij als geen ander Joni Mitchell’s liedjes smaakvol vertolken. Van der Poel heeft Mitchell als tiener ontdekt, de LP ‘Blue’ toen helemaal grijs gedraaid, en blijft nu nog steeds nieuwe ontdekkingen doen in de ruim 50 jaar rijkende collectie songs. Vera: ” …haar thema’s trekken mij want spreken tot de verbeelding. Soms recht voor z’n raap of juist een beetje mysterieus. Ze schrijft over eenzaamheid, autonomie, aantrekken en afstoten, vreemdgaan, rusteloosheid… Ze haalt veel inspiratie uit de natuur, uit de Griekse mythologie of oude testament en is een kei in metaforen. De muziek is gecompliceerd maar blijft toch heel toegankelijk en altijd verrassend. Door andere gitaarstemming krijg je andere sferen, ze schuurt tegen de jazz aan en haar timing is goddelijk… De vraag en drang om een programma over Joni Mitchell te maken kwam eindelijk op mijn pad en ik kick er echt op dat ik deze materie eigen heb gemaakt en er mijn eigen draai aan heb kunnen geven…”.

Vera vertelt over Joni’s leven en de achtergrond van de songs. Ze laat samen met gitarist Mark Tuinstra naast een heel scala van Joni songs ook eigen nummers horen, waarin Joni’s liedjes als inspiratiebron dienen en dit alles ondersteund met mooie videobeelden.

Quotes:
JP den Tex (Singer/songwriter):  ‘Een unieke ervaring: Vera van der Poel die Joni Mitchell vertolkt is Joni 'horen, zien en voelen’.
Marc Stakenburg (Radiomaker Kro, popjournalist en schrijver MusicTrails USA): 'Vera is Joni en blijft Vera, je voelt de intensiteit, de liefde voor haar muziek.’
Henk Hofstede (The Nits): Vera lijkt niet alleen op Joni, maar zingt zoals Joni en blijft tegelijkertijd de unieke Vera.
Martijn Rosdorff (journalist, radiomaker Avro): Vera’s stem kan Joni’s liedjes écht dragen, haar persoonlijke interpretatie is prachtig en haar eigen liedjes passen zo logisch tussen die van Joni Mitchell. Het wordt er allemaal nog intenser en persoonlijker door!”

De entree bedraagt € 12,50 inclusief een consumptie en hapjestafel na afloop. De voorstelling begint om 16.00 uur en duurt ongeveer een uur. 
Wilt u bij bestelling van uw kaarten een telefoonnummer doorgeven voor eventuele wijzigingen en bron- en contactonderzoek.