Roma Roots - Theaterconcert

Nadara Gypsy Wedding Band

Theaterzaal
Muziek € 12.50

Roma Roots - Theaterconcert

Nadara, Gypsy Wedding band.

Zangeres en bandleidster Alexandra Beaujard zingt de sterren van de hemel in het Romanes, het Hongaars, Roemeens of Russisch. Zij mixt traditionele zigeunermuziek met eigen arrangementen en zoekt voortdurend de samenwerking met lokale zigeuner-muzikanten. Alexandra die vanaf haar 18e jaar zong en accordeon speelde, besloot rond haar twintigste haar Roma-roots achterna te reizen. Per huifkar! Met haar broer, haar moeder en haar voormalige echtgenoot plus 5 muilezels trok zij vanuit Frankrijk naar Italië om uiteindelijk terecht te komen in Theater Peeriscoop.

In centraal Roemenië, het Hongaars sprekende deel: Transsylvanië, stuitte haar huifkar op het plaatselijke bruiloft-orkest. Dit authentieke Roma orkest was juist onderweg naar een groot feest. Als een waargebeurd zwaan-kleef-aan sprookje arriveerde de stoet met zo'n 50 mensen en 19 paarden en muilezels in het dorp Szászcsávás. Alexandra raakte verliefd op de muziek en op de primás Tocila. In 2001 richtten zij samen het orkest op met de naam NADARA. De naam betekent in Romanes: ''HOUD MOED !''.


Het is niet alleen melancholiek bij NADARA. Nadara speelt veel Oriëntaalse Mahala-muziek, zoals: Tchikie Tchikie, bekend vanuit de kroegen en arme wijken van Boekarest. In Nederland wordt deze muziek herkend door het cinema-publiek als de soundtracks van de docu-films Gadjo Dilo, Transsylvania en Liberté (regiseur Toni Gatlif, Fr). Een unieke kans om deze belangrijkste vertegenwoordiger van de Roma-muziek live te zien!

Saxofoon: Petrisor Ciurar
Gitaar, percussie: Mircea "Romano" Ötvos
Contrabas: Tibor Gondos
Viool (primás): Ferenc "Tocila" Iambor
Accordeon, dans, zang : Alexandra Beaujard

De opbrengsten uit de verkoop van de cd's wordt afgestaan aan het School-project Roma voor Roma in Szászcsávás.

Entree bedraagt € 12,50 inclusief een consumptie en hapjestafel na afloop. Het concert begint om 16.00 uur en duur ongeveer een uur. Kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend.
Wilt u bij het bestellen van uw kaarten alstublieft uw telefoonnummer vermelden voor eventuele wijzigingen en bron- en contactonderzoek.