De Wilde Waard

Stijn Philips

Theaterzaal
Film € 12.50
Wachtrij

De Wilde Waard


De Alblasserwaard is een prachtig oud-Hollands weidegebied gelegen in het zuiden van het Groene Hart. Je vindt er uitgestrekte weilanden, plassen, lange sloten, molens en heel veel wilde dieren. Het is het leefgebied van grutto’s, purperreigers, hazen, brandganzen, reeën, heikikkers, bruine kiekendieven en argusvlinders. In de natuurfilm "De Wilde Waard" volgen we deze dieren op cruciale momenten in hun leven en ontdekken welke uitdagingen zij hier allemaal voor hun kiezen krijgen.

Ook Gorinchem, deels liggend in de Alblasserwaard, laat haar wilde kant zien in de film. Midden in de stad, bij de Dalemse poort, vindt namelijk elk jaar een bizar paringsritueel plaats dat maar weinig inwoners kennen. En we volgen een familie bevers die van natuurgebied de Avelingen haar thuis heeft gemaakt.

Op 8 september 2021 ging De Wilde Waard in première in bioscoop Landvast in Alblasserdam. Met meer dan 125 vertoningen en meer dan 2500 bezoekers bleek de film een echte lokale hit. Ook heeft de film gedraaid op het Wildlife Film Festival Rotterdam en heeft daar de Award voor beste Independent Production gewonnen. De film is gemaakt door Stijn Philips, opgegroeid in Giessenburg en nu wonend in Noordeloos. Hij werkt als natuurfilmer ook voor het televisieprogramma Vroege Vogels (zijn VV collega Menno Bentveld verzorgt de voice over van deze filM) en maakte eerder de korte natuurfilm Rammeltijd, over de bijzondere paartijd van hazen. Momenteel wordt hard gewerkt aan een nieuwe natuurfilm.

Na de vertoning van de film is er een nagesprek in de zaal, waarin Stijn Philips in zal gaan op uw vragen. Het nagesprek zal worden geleid door Fred Delfgaauw.

Entree bedraagt € 12,50 inclusief een consumptie, popcorn en gebruik van de hapjestafel na afloop. De film begint om 16.00 uur, onze kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend.