WELKOM IN PARTIZANIË

De Partizanen

Theaterzaal
Cabaret € 16.00

WELKOM IN PARTIZANIË

Absurd, verfrissend en rebels

Wat hebben een jerrycan met gevoel, een koffiemaalverslaafde en een gewiekste luciferverkoper met elkaar gemeen? Ze komen allen voor in het cabaretprogramma ‘WELKOM IN PARTIZANIË’ van De Partizanen.
Dit hoogkomische duo verovert stormenderwijs Nederland met hun snelle, absurde humor. Onder het motto ‘Een lach, je bent in Partizanië’ slepen Merijn Scholten en Thomas Gast (beiden 1983) het publiek hun totaal eigen universum in, waar ‘kameraderie’ hoog in het vaandel staat.

Dus pak in die tas en gun jezelf een enkele reis naar het beloofde land!


Thomas Gast en Merijn Scholten leren elkaar in 2008 kennen bij stand-up comedycollectief Comedytrain. Samen maken ze in 2012 de satirische documentaire 'Alles voor een lach' over de onbekende comedian Rob van Liempt. De samenwerking bevalt, want meteen daarna richten ze De Partizanen op. Na amper drie maanden doet het duo mee aan het Leids Cabaret Festival 2013, waar Thomas en Merijn moeiteloos jury- en publieksprijs winnen. Hun debuutprogramma De Partizanen is in 2015 bekroond met de Neerlands Hoop, de cabaretprijs voor de meest veelbelovende nieuwkomers. De pers was laaiend enthousiast, NRC schreef onder andere: “In één klap is het cabaret een fantastisch sketchduo rijker.”

Ook WELKOM IN PARTIZANIË verzamelde de nodige sterren. “Inventief, idioot en vooral erg geestig” (Parool).  Je kent ze vast van DWDD waar zij sinds januari 2017 de nieuwe huiscabaretiers zijn en iedere vrijdag de week afsluiten met hun Weekdesk of van de columns bij het radioprogramma Spijkers met Koppen.


De pers over WELKOM IN PARTIZANIË:

NRC (****) Surrealisme past Partizanen goed
“WELKOM IN PARTIZANIË, energiek geregisseerd door Floris van Delft, is hun tweede. Het surrealisme past hun goed. In hoog tempo spelen Gast en Scholten een lachwekkende sketchshow. “

8weeky (*****)
“Als je er dan toch voor kiest niks zinnigs te zeggen, daar bewust mee aan de slag gaat en vervolgens met sketches komt die allemaal raak zijn; ja, dan ben je als cabaretduo De Partizanen heel goed bezig. Het is slimme lolligheid wat de klok slaat, gehuld in twee strakke jasjes. Verplichte kost voor wie cabaret een warm hart toedraagt. (…) Geen stijve, plichtsgetrouwe kleinkunst dus, maar muziek van de 21ste eeuw. De Partizanen durven alles en iedereen belachelijk te maken, inclusief henzelf, en maken cabaret niet groter (maar ook zeker niet kleiner) dan het is. Bovendien duurt geen sketch te lang. Integendeel, de voorstelling had nog best wat langer mogen duren.”

Theaterkrant (****)
“Ze zijn jong, snel en heel grappig: De Partizanen (…) WELKOM IN PARTIZANIË is een grappige en vlot gecomponeerde voorstelling, in regie van Floris van Delft, waarmee De Partizanen opnieuw laten zien een geheel eigen stijl te hebben waarmee ze de zaal volledig plat kunnen spelen. (…) Scholten en Gast schakelen heel snel en hun sketches hebben veel onverwachte, grappige wendingen.”

Het Parool (***)
“Een snelle stroom van absurdistische sketches. (…) Een lollig concept waarmee ze commentaar leveren op de terreur van opdringerige verkopers en doorgeslagen keuzevrijheid. (…) Heel sterk is de stommefilmscène, begeleid door titelkaarten, waarin een jerrycan de familie van een andere jerrycan vermoordt. De rouwende jerrycan gaat daarop in training om zijn geliefden te kunnen wreken. Inventief, idioot en vooral erg geestig. “
 
Volkskrant (***)
“Geestig en knap geacteerd (…) Snelle sketches en dialogen die inhaken op trends, hypes en omgangsvormen, dit alles flitsend omlijst met video, licht en muziek. Een sketch spelen kun je wel aan Gast en Scholten overlaten.”
 
 
Foto: Roger Cremer