Phantom Thread

BRESfilm

Theaterzaal
Film € 5.00

Phantom Thread

In het Londen van net na de Tweede Wereldoorlog vindt een eigenzinnige modekoning zijn muze in de schuchtere, maar vastberaden Alma. Hij valt voor haar perfecte paspopfiguur en zij voor zijn genialiteit. Maar beiden zijn ze erg lastig om mee samen te leven.

De befaamde modeontwerper Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) en zijn zuster Cyril (Lesley Manville) bewegen zich in het centrum van de Britse mode-industrie in het naoorlogse Londen. Ze maken kleding voor de koninklijke familie en vele edellieden. Woodcock, een populaire vrijgezel, ontmoet op een dag Alma (Vicky Krieps), een jonge zelfstandige vrouw, die zijn georganiseerd leven op zijn kop zet en zijn muze en geliefde wordt..

In juni 2016 werd aangekondigd dat Paul Thomas Anderson een film ging schrijven en regisseren over de modewereld in de jaren 1950, met Daniel Day-Lewis in de hoofdrol. Het is de eerste film van Anderson die gefilmd werd buiten de Verenigde Staten. De filmopnamen gingen van start in januari 2017 in Lythe, Engeland.