Lezing

Paul van Vliet

Theaterzaal
Literatuur € 10.00

Lezing

Start verkoop: vrijdag 25 januari

Samen met Boekhandel Hoofdstuk Een nodigt BREStheater niemand minder dan Paul van Vliet uit voor een lezing over zijn 'autobiografie van nooit verzonden brieven'. Hij is niet langer de theaterman, niet de cabaretier, de zanger of de entertainer. In mei 2018 speelde hij zijn allerlaatste show. Hij is het podium afgestapt, het applaus is verklonken. De lichten in de zaal zijn uit. Maar hij is terug als schrijver.

Met Brieven aan God en andere mensen verschrijnt een andere, veel minder bekende Paul van Vliet. Een gedreven,, maar ook kwetsbare, soms eenzame man. Iemand die leven en dood, armoede, liefde, vriendschap, God en de oorlog onder ogen ziet op een directe, geestige en toch altijd diepzinnige manier. Van Vliet schrijft openhartig, scherp soms, al is hij van nature mild en relativerend. Los van het schouwburgpubliek waarin hij zolang was ondergedompeld was ondergedombeld, laat hij zich in dit obek op een zeer persoonlijke manier kennen.

Paul van Vliet (1935), cabaretier, zanger, schrijver, ambassadeur van Unicef en oprichter van Theater PePijn, behoort tot de veelijdigste en succesvolste cabaretiers van Nederand en Vlaanderen. Veel van zijn liedjes en toneeltypes zijn kleine monumenten geworden, die nog altijd beroemd zijn.

Op deze middag zal Paul van Vliet worden geïnterviewd door Jan Hoogendoorn. Aansluitend aan de lezing is het mogelijk om het boek van van Vliet te kopen en te laten signeren.